Knowledgebase: Webstatistikk
Slik virker Webalizer
Posted by EasyISP Admin on 02 December 2010 08:24 PM
Den årlige rapporten viser statistikken for en 12 måneders periode, og linker til hver måned. Den månedlige rapporten har detaljert statistikk for hver måned, med linker til alle URL'er og referanser. De forskjellige rapportene beskrives under.

Hits (treff)
Alle foresp?rsler til serveren som er logget, er regnet som et treff. Forespårselen kan være for hva som helst av html sider, grafiske bilder, audio filer, cgi script, osv.. Hver forespørsel til serveren blir regnet som et treff. Dette antallet representerer det totale antallet forespørsler til serveren i ønsket periode.

Files (filer)
Noen forespørsler til serveren, krever at serveren sender noe tilbake til klienten, som f.eks html sider og bilder. Når dette skjer, er det betraktet som en "fil". Forholdet mellom treff og filer kan tenkes som "innkommende forespørsel" og "utgående respons".

Sider
Generelt, alt som er HTML dokumenter, eller alt som generer et HTML dokument, vil bli betraktet som en side. Dette inkluderer ikke filer som inngår i et dokument, som f.eks grafiske bilder, audio klipp ,osv... Dette antallet representerer antallet av "sider" anmodet, og inkluderer ikke annet "stoff" som er på siden. Hva som blir definert som en "Side" kan variere fra server til server. Standard innstilling satt til å behandle alt med fil endelsen "htm", "html" eller "cgi" som en side. Mange siter vil sannsynligvis definere andre filendelser, som f.eks "phtml", "php3" og "pl" som sider også.

Visits (Besøk)
Når en forespørsel blir gjort mot serveren fra en gitt IPadresse blir det automatisk kalkulert hvor lenge siden denne IPen besøkte din site forrige gang. Hvis tiden fra forrige besøk er større enn en gitt verdi for tid, blir besøket registrert som et "nytt" besøk. Standard "timeout" verdi er satt til 30 minutter(dette kan forandres). Så hvis en bruker besøker siden din klokken 12:00 og så besøker siden din igjen klokken 13:00 blir dette regnet som 2 besøk.

Sites
Hver forespørsel til serveren kommer fra en unik webside som kan refereres til med ett navn eller en IP-adresse. Her kan du se hvor mange unike IP-adresser som har gjort forespørsler til serveren i en tidsperiode.

Kbytes
Kbytes (eller kilobytes) verdien viser mengden data som er sendt fra serveren i en bestemt tidsperiode. (i en kilobyte er 1024 bytes)

Top Entry and Exit Pages
"Top Entry and Exit Pages" blir brukt til ø gjøre et overslag over hvilke URLer som blir brukt til å sende deg videre til din site, og hvilken side som ble vist før siten er forlatt.