Noen viktige baner til diverse filer og mapper.
Posted by EasyISP Admin on 02 December 2010 10:01 AM
Perl - /usr/bin/perl
Banen til Perl brukes som regel kun i første linja i scriptet, og da skal linja starte med "#!"

Sendmail - /usr/sbin/sendmail
Sendmail er et program som ligger på serveren for å sende ut e-post. Eks: Dersom du vil at den skal sende en e-post til deg når din besøkende har fylt ut ett kontaktskjema.

Dokumentrot (for Web) /home/vusers/domains/dittdomene.tld/wwwdocs
Dokumentrot (for CGI script) /home/vusers/domains/dittdomene.tld/cgi-bin
Document root er bare den fulle banen til ditt webhotell. Denne brukes av enkelte script, f.eks, gjestebøker, som må lagre noe på siden din.